Flipped Classroom – taugt das was?

Das Thema Flipped Classroom stößt immer wieder auf Resonanz in unserer Methodenwerkstatt, und die Erfahrungen und Erhebungen von Christian Spannagel oder Malte Persicke lassen wir einfließen. Speziell für die InformatikerInnen unter euch dürfte zudem eine Studie der Pädagogischen Hochschule Zürich interessant sein.

Flipped Classroom

An der ZHAW School of Engineering wurde untersucht, wie sich der Flipped Classroom gegen „konventionelle Methoden“ schlägt. Einerseits war kein signifikanter Einfluss auf fachliche Leistungen messbar (vgl. dazu aber Malte Persicke zu Deckeneffekten). Andererseits sahen die Studierenden deutliche positive Effekte auf ihre überfachlichen Kompetenzen wie beispielsweise Selbstorganisation — ein bedeutsamer Aspekt eines Studiums, das nicht nur von Fachwissen lebt! Wegen der kleinen Stichprobe lassen sich die Ergebnisse zwar nur bedingt verallgemeinern, aber sie fügen sich in andere Erhebungen und bestärken mich darin, das Konzept weiter zu pushen.

Verschlagwortet mit:
12 Kommentar auf “Flipped Classroom – taugt das was?
  1. Flipped learning is a pedagogical approach in which the conventional notion of classroom-based learning is inverted so that students are introduced to the learning material before class, with classroom time then being used to deepen understanding through discussion with peers and problem-solving activities facilitated.

2. fnaf sagt:

Messy classrooms will have a negative impact on learning outcomes.

3. Flipped learning is a pedagogical approach in which the conventional notion of classroom-based learning is inverted, so that students are introduced to the learning material before class, with classroom time then being used to deepen understanding through discussion with peers and problem-solving activities facilitated

4. KGF sagt:

I am big fan for this Mahjong dark dimensions free,such a awesome and simple mode online game,thanks for developed this game mahjongg dark dimensions free games i hope you really like and fully enjoy,every person can easy to play.

5. A flipped classroom could be very helpful for both the students and teachers. It’s not only a great way to learn but also very useful in team-building and working together.

6. Students find Nursing Assignment Writing Services as being of great assistance since they are able to seek our custom nursing research writing services and nursing homework assignment help services on time.

7. If you give some benefits after doing this so we can do it for a purpose of learning.

8. Jake sagt:

well explained, thanks for sharing
    EssentialPIM Registration Key

9. Lumion Crack sagt:

NTLite Crack

Getting started here NTLite is a free 64-bit app for Windows administrators that lets you edit Windows installation images, either ‘offline’ or ‘live’. ‘Live’ edit mode is a unique feature that allows you to edit a pre-installed Windows OS without having to reinstall it. All you have to do is run a tool on the OS that you want to edit, change your needs, and reboot if necessary. NTLite Free 64-bit has an intuitive interface that is easy to use. The app uses animated menus, a simple image mount overview, and single-file settings.

10. Eric Braun sagt:

Beli Produk Harga Beton Cor Murah Beton Berkwalitas Dengan Harga Murah dari Beragam Pelapak di Indonesia. Tersedia ✓ Cuma-cuma Ongkos ✓ Pengiriman … segera kunjungi https://tiangpancangmegacon.kedungsepur.my.id/