Was ist eigentlich Hochschuldidaktik?

Was verbirgt sich eigentlich hinter diesem großen Wort Hochschuldidaktik, um das teach4TU ja kreist? Was ist denn spezieller als bei der allgemeinen Didaktik allgemein? Wie fließt da überhaupt Pädagogik hinein? Fragen über Fragen. Timo van Treeck hat für sich ein paar Begriffe auseinanderklamüsert, stellt seine Resultate zur Verfügung und verweist auf weitere Quellen. Timo hält kurz fest, gemeint sei: „Eine wissenschaftliche Auseinandersetzung mit der Hochschule als Bildungseinrichtung“. Es fällt also weitaus mehr darunter als bloß, wie sich Lehrveranstaltungen gestalten lassen.

Für eine ausgezeichnete Quelle weiteren Denkfutters zur Hochschuldidaktik halte ich Gabi Reinmann, die ebenfalls angenehm freigiebig mit ihren Gedanken ist. Sie zeigt beispielsweise immer wieder „Baustellen“ auf (etwa „Hochschuldidaktik als verlängerter Arm des Managements“ oder „Hochschuldidaktik — unbelehrbar?„), die auch bei uns zu kurz kommen. Wenn ihr euch für das Thema interessiert, schaut doch mal bei Gabi oder Timo nach oder sprecht uns einfach darauf an!

Verschlagwortet mit: , , , ,
22 Kommentar auf “Was ist eigentlich Hochschuldidaktik?
  1. thanks for sharing this blog

2. Was ist eigentlich Hochschuldidaktik

3. poker online sagt:

Di zaman yang canggih ini, kamu dapat mencari uang dengan judi poker online, dengan cara memasang taruhan sesuai dengan hati dan kamu dapat memenangkan dan membawa hadiah yang cukup banyak hingga ratusan juta. Dilengkapi dengan server kecepatan dan enkripsi tingkat tinggi menjamin keamanan data dari member kami di seluruh dunia, permainan poker dengan teknologi tercepat memudahkan para member untuk langsung dapat bermain tanpa perlu melakukan download. Bermain poker uang asli di POKERBO888 juga bisa melalui HP android dengan sistem teknologi terbaru dan server kecepatan tinggi dijamin membuat permainan semakin seru dan menantang. Hubungi Customer Service kami yang ramah sekarang juga dan Beritahu TEMAN ANDA APABILA ANDA PUAS DENGAN PELAYANAN KAMI Karena Bermain di agen poker online ini.

4. Bola Online sagt:

Dapatkan bonus mingguan dari Mainbolajalan sebagai bentuk apresiasi kepada seluruh member Mainbolajalan.

5. Die Universität Graz ist bestrebt, Bildung, Entwicklung und Verbesserung der Weiterbildung und der Bildungsqualität zu verbessern. Theoretisch basiert sie auf der Etablierung einer höheren Bildungsideologie. Sie verbessert das Verständnis und die für die Organisation von Lehrfähigkeiten erforderlichen Möglichkeiten im Bereich der allgemeinen und beruflichen Bildung. Zu diesem Zweck werden Informationen über die Hochschulbildung zur Verfügung gestellt und Möglichkeiten für Vorträge über die Grundsätze der Hochschulbildung organisiert. Darüber hinaus wird der Einsatz innovativer Bildungs- und Übungsmethoden zur Unterstützung eingesetzt, und im Bereich der Hochschultheorien werden außergewöhnliche Leistungen erzielt.

6. idn poker sagt:

I am incapable of reading articles online very often, but I’m happy I did today. It is very well written, and your points are well-expressed. I request you warmly, please, don’t ever stop writing.

Thank you so much

7. We are the best essay writing service providers in UK that have all range of reasonable essay topics according to the academic disciplines.

8. viani003 sagt:

This type of gambling is believed to be able to provide better gambling advantages. You can get the satisfaction of playing with a variety of better benefits. With the right way, you can find trusted gambling sites easily. One of them is only on online gambling sites http://www.itudewa2019.com/ that you can play and certainly be trusted!

9. thank you for sharing these valuable content with us.Ever since our inception in 2009, we have been on an epic ride and paved our way to becoming the Best IT Company In Surat.

10. Subject didactics have an immense effect on educator training; you could state that it is by all accounts the engaged and most significant piece of educational programs for getting to be instructors. Be that as it may, whatthe is the contrast among general and subject didactics? In subject educational reading material, it is recommended that instructional subject information is adequate for speculation and arranging of educating, as well as that everything concerning school is subject didactics.

11. Roku Activation Code is a unique four digit pin which is essential in the activation process. Once you have created the account, go to roku.com/link and the enter the activation code in order to link your account to the device.

12. Writer is someone who creates magic by his words. It is not easy to write everything you dream of, as the words can’t explain what we think. I am a writer in this beautiful world. I mostly write about the things that are related to human beings. Here is some of my blogs, please do read through.

13. Nice Blog, I have get enough information from your blog and I appreciate your way of writing.

14. This Unique key is used as an activation code at avg retail website. You’ll get it on AVG installation retail card included in AVG setup box or in your purchase confirmation e-mail (if you purchased from an online retail store).

15. AVG Retail is one of the best Antivirus software. Customer can download the software from avg retail The software provides the complete suite of the features which can secure your database from your devices. The software not only protect you but it will also control the resistance of your system it will improve the speed of your system using the system optimization tool